TALVIRENKAAT

Nokian Hakkapeliitta 8

Autolehtien testivoittoja ympäri maailmaa kahminut huippu-uutuus sopii autoilijalle, joka ei halua tehdä kompromissia talviturvallisuudessa.

 • Ylivoimaiset pito-ominaisuudet kaikissa talviolosuhteissa.
 • Pienempi polttoaineenkulutus, entistä hiljaisempi, vähemmän tienkulutusvaikutusta.
 • Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma.

Nokian Hakkapeliitta R2

Nokian kitkarengas. Tuote on kotimaisen valmistajan taidonnäyte nastattomien kitkarenkaiden saralla. Hakkapeliitta R2 on meidän myydyin kitkarengas ja asiakkaiden palautteena on ollut luotettava ja varma. Eli kympin kitka ja vielä hakka-turvaominaisuuksin.

Bridgestone Noranza 001 *Uutuus

Bridgestonen Noranza vakuuttaa erityisesti jääpidossaan, sillä uutuuden pito on jäällä on todella erinomainen. Suuri nastamäärä auttaa kiihdytyksissä ja jarrutuksissa, ja käsittelyssä rengas ohjautuu hienosti sinne minne kuski suunnitteli.
Renkaalla on helppo arvioida vallitseva pitotaso ja renkaan toiminta on ennakoitavaa.

Noranza on Bridgestonen paluu hyviin talvirenkaisiin ja niitä on meidän Kortteenkatulaisten helppo suositella ei niin arvokkaina premium renkaina.

Bridgestone Blizzak WS80

 • Antaa erinomaisen pidon lumella ja jäällä – luotettavaa käsiteltävyyttä.
 • Mikrokuviontiteknologia parantaa pitoa ja lisää turvallisuutta talviajoon.
 • Renkaassa on siksak lamellikuviointi varmistamaan sivuttaissuuntavakautta ajon aikana.

Kitkarenkaana todellakin suositeltava ja paljon nautittu rengas.

Goodyear UltraGrip Ice Artic

 • Ylivertainen pito ja käsiteltävyys jäällä: Hyödynnä entistä parempi käsiteltävyys jäällä Goodyearin MultiControl Ice Technologyn ansiosta. Mullistava nastatekniikka laajentaa nastan ja tien kosketuspinta-alaa, mikä tehostaa pitoa ja käsiteltävyyttä jäällä.
 • Lyhyet jarrutusmatkat jäällä: Nastan innovatiivinen muotoilu tuo lisäjäykkyyttä, mikä auttaa jarrutustehon maksimoimisessa jäällä.
 • Parempi käsiteltävyys lumella: Koe entistä parempi käsiteltävyys kaikissa lumisissa olosuhteissa. Ainutlaatuiset V-kirjaimen muotoiset urat ja lamellit parantavat pitoa lumisilla teillä. Kun ajetaan paksussa lumessa, kylkilohkot pureutuvat lumeen renkaan kyljessä.
 • Hyvä suorituskyky märällä: UltraGrip Ice Arctic tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn märillä ja sulilla teillä. Hydrodynaamiset kuvion urat ohjaavat veden nopeasti pois renkaan pinnalta, mikä pienentää vesiliirtoriskiä. Silikaseos parantaa pitoa märällä tiellä ja jarrutuksissa

Goodyear UltraGrip Ice 2

 • ActiveGrip-tekniikka säilyttää optimoidun kosketuksen erittäin liukkaisiin tienpintoihin. Yhdessä kylmään mukautuvan seoksen kanssa ActiveGrip-tekniikka mahdollistaa ylivoimaisen suorituskyvyn jäällä.
 • Erinomainen jarrutusteho jäällä: Aktiiviset kulutuspintakuviot parantavat sivusuuntaisten voimien siirtymistä ohjausliikkeiden aikana, mikä lyhentää jarrutusmatkoja jäällä ja parantaa käsiteltävyyttä.
 • Parantunut suorituskyky syvässä lumessa: Luotettava suorituskyky syvässä lumessa
 • Avoimet sivu-urat ja sahalaitaiset reunapalat parantavat sohjon ja veden poistoa ja tehostavat siten suorituskykyä syvässä lumessa.

Michelin X-Ice North 3

Pohjoismaiseen talveen suunniteltu nastoitettu talvirengas, joka soveltuu kaikkiin henkilöautoihin

 • Parempi turvallisuus ja pienemmät ympäristövaikutukset
 • 10 % lyhyempi jarrutusmatka jäällä jopa 30% vähemmillä nastoilla.
 • MICHELIN Total Performance takaa renkaasi kokonaisvaltaisen suorituskyvyn.

Michelin X-ICE 3

Hyvä vetopito jäällä ja lumella - Uusi kuviopalarakenne
Tehokas kosketusalue - Mikropumput imevät tielle jääneen veden.
Suoja epätasaista kulumista vastaan - Keskialueen vakautta parantavat reiät kuviopaloissa ehkäisevät epätasaista kulumista.

Yokohama iceGuard iG55

Yokohama toi viime syksynä markkinoille uuden nastarenkaan. Rengas on kehitetty pohjoismaisissa olosuhteissa ja parantaa lähes kaikkia ominaisuuksia vanhaan nastarenkaaseen nähden. Tuote on uuden nastasäännöksen mukainen, joten kuluttaa entistä vähemmän tiestöä. Rengas on tehty appelsiiniöljyllä, joten tuote on erittäin ympäristöyställinen.

Renkaan nastat ovat saaneet innoituksen Japanilaisista ninjatähdistä ja ne on sijoiteltu renkaaseen niin, että jokaiseen suuntaan auton liikkuessa, nastojen reunat porautuvat hyvin jäähän.

Yokohama IceGuard iG50

Yokohaman kitkarengas on tehty Yokohaman BluEarth-tekniikalla, joten on vanhaa iG30 tuotetta ympäristöystävällisemmin valmistettu. Renkaassa on myös erityisesti parannettu jääpitoa, joka on 8% parempi edeltäjämalliinsa verrattuna. Tuote rullaa edeltäjäänsä kevyemmin ja siten myös säästää polttoainetta talven kovissa olosuhteissa.

AR Autereviewin (18/2013) Ivalossa suoritetussa pohjoismaisten Premium kitkarenkaiden testissä iG50 sai pisteet 8,3/10 ja oli testin ehdotonta kärkeä lumella ja jäällä, erityisesti jarrutus ja kiihdytys testeissä.

Sailun


Ässä 2

Ässä Rengas Oy:n valmistama kotimainen uusiotalvirengas henkilöautoihin kotimaisilla nastoilla.

Talvirenkaat

Talvirenkaat on vaihdettava alle viimeistään 1.12. ja niitä on käytettävä helmikuun loppuun. Nastarenkaita saa käyttää 1.11. alkaen.

Lain mukaan nastarenkaita saa käyttää aina sään ja kelin niin vaatiessa. Lainsäädännössä nastarenkaiden käyttöaika on määritelty myös pääsiäisen mukaan, ja nastarenkaita saa käyttää vähintään pääsiäismaanantaita seuraavaan maanantaihin. Pääsiäisen perusteella määritelty vaihtopäivä vaihtelee siis vuosittain.

Talvirenkaat voivat olla nastattomia tai nastallisia. Nastattomia talvirenkaita kutsutaan kitkarenkaiksi. Niiden pito-ominaisuudet ovat parhaimmillaan lumisella tiellä. Jäisellä tiellä nastarenkaiden pitävyys on parempi, mutta niiden teitä kuluttava vaikutus on kitkarenkaita suurempi.

Määräyksissä edellytetään talvirenkaille vähintään 3,0 mm urasyvyyttä rengaskuvion pääurien leveydeltä. Loskaisella tai lumisella kelillä tai muuten vaikeissa olosuhteissa talvirenkaiden kulutuspinnan syvyys olisi hyvä olla vähintään 5–6 mm.

Talvirenkaita on käytettävä henkilö- ja pakettiautoissa. Myös ulkomailla rekisteröityjen henkilö- ja pakettiautojen on käytettävä Suomessa talvirenkaita.

Parhaiten talvirenkaat tunnistaa rengasmerkinnöistä M+S tai MS tai M & S.

AJANVARAUKSELLA RENKAANVAIHTOON

Ikaalisten Rengaskeskus Oy on paikallinen ammattilainen autoasi varten. Valtakunnallisen RengasCenter -ketjun jäsenenä pystymme tarjoamaan sinulle laajan merkkivalikoiman laadukkaita renkaita ja vanteita henkilö-, paketti-, ja maastoautoosi, Meiltä saa myös renkaan asennukset ja korjaukset.

Nyt voit varata aikasi renkaanvaihtoon suoraan internetistä. 

Voit myös soittaa 03 458 7300 ja varata aikasi.


Varaaaikasinappi

Puh. 03 458 7300

AIKAA VARAAMATTA

Meille voi tulla renkaanvaihtoon myös aikaa varaamatta silloin kun sinulle sopii.

AUKIOLOAJAT

Aukioloaikamme maanantaista-perjantaihin 8-17 

Linkistä löydät hyödyllistä rengastietoa.

AD -AUTOHUOLTOON AJANVARAUKSELLA

AD-Autohuolto Ikaalinen henkilökuntineen haluaa tehdä korjaamokäynnistäsi kaikin puolin sujuvaa ja vaivatonta.

Meidän mielestämme viikkokausien jonottaminen autokorjaamoon on kohtuutonta. Auto pitää saada uudestaan liikenteeseen mieluiten heti. Meillä saat huolto- tai korjausajan useimmiten vain muutaman päivän varoitusajalla - joskus jopa samalle päivälle. AD-Autokorjaamoissa pyrimme hoitamaan tilatut työt yhden työpäivän aikana.

AD jatkaa auton matkaa!

Pyydä huoltotarjous tästä. Tarvitset vain rekisterinumerosi.

Pyydahuoltotarjousnappi